ROVA wint internationale communicatie prijs met 100-100-100-project
ROVA heeft van de ISWA International Solid Waste Association (de internationale afvalbranche organisatie) een prijs ontvangen voor de communicatie-activiteiten rond het 100-100-100-project. De prijs is in het leven geroepen om wereldwijd de communicatie over afvalbeheer te verbeteren. Vanuit 11 landen waren 17 projecten ingezonden, waaruit het project van ROVA werd gekozen tot winnaar. Op 8 september wordt de award aan ROVA uitgereikt tijdens het ISWA Worldcongress in Antwerpen.
In het 100-100-100-project gingen ruim 100 huishoudens de uitdaging aan om 100 dagen lang 100% afvalvrij te leven. De jury was onder de indruk van de gekozen strategie om deelnemers via een platform zelf een rol te geven in het delen van informatie en ervaringen. Er was, naast de informatie voor deelnemers, ook ingezet op massacommunicatie, waardoor het project regionaal en landelijk veel aandacht in de media kreeg.
De communicatie-activiteiten zijn zorgvuldig gemonitord zodat opgedane kennis in volgende projecten ook door anderen gebruikt kan worden.
ROVA is verheugd met de prijs. Directeur Hans Groenhuis: “We hadden door de aandacht van andere gemeenten en de branche al door dat het project gewaardeerd werd en navolging krijgt. Heel mooi dat we op deze manier nogmaals beloond worden voor onze gekozen aanpak.”
ROVA zet in op een schone en duurzame samenleving
ROVA is opgericht in 1996 door de samenwerkende gemeenten in de toenmalige regio IJssel-Vecht. Als samenwerkingsverband van gemeenten kreeg ROVA de opdracht de gemeentelijke afvalverwijdering efficiënter en effectiever te beheren en waar mogelijk te innoveren. Inmiddels heeft ROVA zich ontwikkeld tot een duurzaam dienstenbedrijf dat 21 gemeenten breed ondersteunt bij het inrichten, beheren en onderhouden van de publieke leefomgeving. De ROVA missie is het vergroten van de kwaliteit en duurzaamheid van die leefomgeving.
Waarom minder afval?
Het doel van ROVA is minder restafval en meer hergebruik van afval. Een van de manieren om dat te bereiken is er voor te zorgen dat consumenten, gezinnen, huishoudens minder afval over houden. Streven naar minder afval klinkt misschien wat gek voor een organisatie als ROVA. Maar, wij geloven dat mensen zich beter voelen in een leefomgeving die schoon, heel en veilig is. En wij zijn er van overtuigd dat wij zuinig moeten zijn op de (soms schaarse) grondstoffen. Daarom is het nodig om afval zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken.